Hlavní obsah

Ruskému moderátorovi se pokusili zapálit vilu v Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vilu v Itálii se neznámí pachatelé pokusili ve středu ráno zapálit známému ruskému moderátorovi Vladimiru Solovjovovi. Protože je tento 58letý plamenný obhájce Vladimira Putina na sankčním seznamu, vilu mu finanční stráž zabavila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dům ruského moderátora u italského jezera Como začal hořetVideo: Reuters

 
Článek

Hasiči, které přivolali sousedé, požár rychle uhasili. K podpálení vily v Lovenu na západním pobřeží jezera Como, která se právě opravuje, byly podle listu Corriere della Sera použity staré pneumatiky na příjezdové cestě a terase, od nichž měl chytit celý dům.

Solovjov měl v Itálii tři nemovitosti, dvě u jezera a jednu na pobřeží. Všechny tři se staly v noci terčem útoků. Dům v Pianello del Lario měl fasádu pocákanou rudou barvou. U vchodu byly nápisy „Vrah“ a „Ne válce“.

Foto: Profimedia.cz

Ruský moderátor Vladimir Solovjov

Solovjovovi byly v Itálii zabaveny všechny tři nemovitosti v hodnotě osm milionů eur. Proti zabavení protestoval, označil je za nespravedlivé a nelogické a odvolal se.

Solovjov opakovaně hájil ruskou invazi a po jejím zahájení, když ještě ruská vojska postupovala, hrozil, že se nemusejí zastavit. Vzkázal do Evropy že si má sankce strčit do zadku.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči u vily, která byla zabavena Vladimiru Solovjevovi

Reklama

Výběr článků

Načítám