Hlavní obsah

Ruska zemřela, protože do její obce nevede cesta sjízdná pro sanitku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Šestačtyřicetiletá žena z odlehlé vsi v Marijské republice na východě evropské části Ruska zemřela v koncem března dříve, než se dočkala přivolané lékařské pomoci. Lékaři totiž nemohli použít sanitku, protože do vsi nevede sjízdná cesta, a tak za pacientkou museli jet na saních tažených koněm, uvedl zpravodajský server Newsru.com a Rádio Svoboda.

Foto: Profimedia.cz

Zimní silnice v Marijské republice.

Článek

Na okolnosti úmrtí si novinářům postěžovali pozůstalí, úřady v autonomní Marijské republice v Povolží dlouho mlčely.

Pomoc k šestačtyřicetileté ženě, které se udělalo 27. března kolem páté odpoledne špatně a stěžovala si na pocit svírání okolo srdce, přivolala její dcera.

Jako v předminulém století

Rychlému příjezdu zdravotníků do vesnice Pajmyr ale zabránil stav cesty, která je v zimě neprůjezdná. „Lékaři museli využít koňský zápřah jako v předminulém století,“ napsal server. Museli si ho najmout v sousední vesnici, odkud nemohli dál pokračovat v sanitce. K ženě dorazili až po čtyřech hodinách, kolem deváté večer. Žena byla v tu chvíli už po smrti.

O dvě hodiny dříve než sanitka k ženě dorazili její příbuzní z druhého konce autonomní republiky.

Protože žena zemřela, museli na místo lékaři přivolat policii, která měla s příjezdem stejný problém jako zdravotníci, uvedl server. Newsru.com dodal, že ve vsi to nebyl první případ, kdy pacient zemřel dříve, než stačila dorazit pomoc, která nebyla dost rychlá.

Až po čtrnácti dnech začaly úřady případ vyšetřovat.

Pajmyr se nachází asi 170 km od hlavního města Marijské republiky, jímž je Joškar-Ola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám