Hlavní obsah

Ruská školačka otěhotněla, otcem má být desetiletý hoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý případ řeší úřady v ruském městě Železnogorsk v Krasnojarské oblasti. Třináctiletá školačka otěhotněla, nastávajícím otcem má ovšem být desetiletý chlapec, napsal list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv děti navštěvují různé školy, znají se delší dobu a přátelí se spolu, píše deník.

Dívka odmítla potrat a chce dítě porodit. Rodina její rozhodnutí podporuje, škola přislíbila žákyni veškerou možnou pomoc, aby dokončila základní vzdělání.

„Dne 13. ledna 2020 policie obdržela od lékařů informace o těhotenství 13leté školačky. Zahájili jsme vyšetřování případu,“ uvedla tamější policie v prohlášení.

O chlapci je minimum informací. V profilech na účtech na sociálních sítích se obě děti prezentovaly jako vdaná/ženatý.

Čtrnáctiletá slovenská školačka čeká dítě, otec je údajně o rok mladší

Evropa

Pediatr Nikolaj Skorobogatov pochybuje o tom, že je chlapec skutečně otcem. „Teoreticky to možné je, ale já osobně jsem se s žádným podobným případem nesetkal,“ řekl. Dosažení pohlavní dospělosti, tedy období, kdy jsou pohlavní orgány natolik zralé, aby byly schopny oplození vajíčka a rozmnožování, se u chlapců pohybuje v rozmezí 13 až 15 let.

Lékař se domnívá, že byl chlapec využit a obviněn někým, kdo je pravým otcem dítěte školačky. „To vše se samozřejmě velmi snadno ověří pomocí vyšetření,“ dodal.

V roce 2009 Velkou Británii šokoval případ, kdy tehdy dvanáctiletý chlapec Alfie Patten tvrdil, že má dítě se svou patnáctiletou přítelkyní Chantelle Steadmanovou. Testy DNA prokázaly, že dítě nebylo Pattena, ale patnáctiletého chlapce Tylera Barkera.

Reklama

Výběr článků

Načítám