Hlavní obsah

Ruská armáda zesiluje ofenzivu na východě a severovýchodě Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruská armáda zesiluje svou ofenzivu na Ukrajině, největší aktivitu vyvíjí na východě a severovýchodě země, uvedl ve čtvrtek ráno ukrajinský generální štáb. Nejsilnější boje se odehrávají ve Slobožanském v Charkovské oblasti a Doněcku. Další síly se přesouvají do Izjumu, kde se ruská armáda snaží obklíčit ukrajinské vojáky. Současně se ruské síly snaží připravit na útok na oblast severního Doněcka, uvádí velení ukrajinské armády.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při středečním ostřelování Charkova zemřel nejméně jeden člověkVideo: Reuters

 
Článek

„Nepřítel zvyšuje tempo útočné operace. Téměř ve všech směrech ruské síly intenzivně útočí,“ uvedl generální štáb. Rusko podle něj pokračuje v útočných operacích ve východní operační zóně s cílem nastolit plnou kontrolu nad územím Doněcké a Luhanské oblasti a udržet pozemní koridor s Krymem.

Foto: Zohra Bensemra, Reuters

Boje na Ukrajině

Hlavní úsilí ruské armády se nyní zaměřuje na směr Izjum, kde se Rusové snaží zahájit ofenzivu ve směrech Sulyhivka – Nova Dmytrivka a Andriivka – Velyka Komyshuvakha. Kvůli tomu ruská armáda přesunula do Izjumu výsadkové jednotky a až 500 jednotek techniky.

Foto: Novinky

 

Na Doněckém směru se pokoušejí ruské síly obklíčit ukrajinské vojáky.

Ve směru Jižní Buz se ruská armáda zaměřuje na směr Cherson–Mykolajiv a Cherson – Kryvyj Rih.

Rusové nadále využívají letiště Melitopol pro základnu a přelety útočných letounů Su-25, útočných vrtulníků Ka-52 a transportních a bojových letounů Mi-8, uvedla ukrajinská armáda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám