Hlavní obsah

Rus vyhodil malá dvojčata z osmého poschodí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Osmiletá dvojčata vyhodil v noci na čtvrtek z osmého patra jednoho moskevského domu přítel jejich matky. Děvčátka jen zázrakem zůstala na živu, ale stav jedné z nich je kritický, u druhé je podle lékařů stabilizovaný. Informují o tom ruské tiskové agentury.

Foto: Petr Nový, Novinky

Rus vyhodil dvojčata z osmého poschodí. Utrpěla vážná zranění.

Článek

Třicetiletý vojenský námořník podle policie spáchal hrůzný čin v opilém stavu. Krátce na to ještě odeslal telefonem zprávu své družce, v níž napsal, že se může rozloučit s Káťou a Dášou.

Dívenky našli na zemi náhodní kolemjdoucí, kteří ihned zastavili projíždějící záchranku. O život dětí potom bojovali lékaři tří sanitek, které se ocitly v blízkosti.

V prvních zprávách se uvádělo, že zdravotní stav dvojčat je mimořádně vážný, že mají četné zlomeniny a poškozenu řadu orgánů a dokonce, že se je lékařům nepodařilo zachránit.

Později lékaři uvedli, že Dáša je na oživovací jednotce a je napojena na umělé dýchání. Má četná těžká poranění, otřes mozku, zlomeno pět žeber, roztržená játra, hematomy v břiše a spoustu odřenin. V noci podstoupila operaci jater. "Předpokládáme, že má poškozenou páteř, ale mícha zasažena nebyla," řekl ošetřující lékař.

Její sestra Káťa měla větší štěstí. Koruna stromu, kterou proletěla, jí zachránila před těžkými zraněními.

Proti vojákovi bylo zahájeno trestní stíhání za pokus o vraždu dvou osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám