Hlavní obsah

Rozzuření mladíci ve Stockholmu zapálili stovku aut

Stockholm

Na stockholmském předměstí Husby v noci na pondělí několik desítek mladíků zapálilo zhruba sto aut. Uvedl to tamní deník The Local. Násilnosti souvisejí se smrtí muže, kterého policie v této čtvrti před týdnem zastřelila.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladíci zapálili na předměstí Stockholmu stovku aut

 
Článek

Skupina asi padesáti mladíků v noci zapalovala auta, házela kamení na policisty a zničila místní nákupní centrum. Při potyčce utrpěli zranění tři policisté. Dav podpálil také jednu garáž, což si vyžádalo evakuaci celého bytového domu. Zhruba pět desítek obyvatel se muselo uchýlit do přistavených autobusů.

Na místě zasahovalo 40 policistů a hasičů, kteří obnovili pořádek až nad ránem. Policie oznámila, že při noční akci nikoho nezadržela. Po výtržnících chce začít pátrat v pondělí, až prověří záznamy z bezpečnostních kamer a vyslechne svědky.

Podle mládežnické organizace Megafonen byl protest odpovědí na policejní zákrok z minulého pondělí. Policisté při něm zastřelili 69letého muže, který jim hrozil mačetou. "Rozumíme, že lidé takto reagují," uvedla zmíněná organizace v reakci na nepokoje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám