Hlavní obsah

Romantické zásnuby v Alpách skončily 200 metrů dlouhým pádem

Romantický nedělní výlet rakouského páru v Alpách spojený s žádostí o ruku se během okamžiku změnil v boj o přežití, píše server deníku Kronen Zeitung. Muž i žena při sestupu uklouzli a při 200 metrů dlouhém pádu si přivodili těžká zranění.

Foto: Profimedia.cz

Falkert (ilustrační foto)

Článek

Sedmadvacetiletý mladý muž pocházející z Korutan se rozhodl požádat o ruku svou přítelkyni z Dolních Rakous. Zásnubní prsten ji chtěl předat během výletu v korutanském středisku Falkert. Pár vyrazil na jednu z místních výletních tras na sněžnicích.

Poté, co mladý muž pronesl své přání, aby se za něj přítelkyně provdala a navlékl jí zásnubní prsten, začali sestupovat. A právě tehdy se nehoda stala. Nejprve uklouzla žena a vzápětí se to samé stalo i muži. Oba padali přes kameny a sníh zhruba 200 metrů.

Oslava v Rakousku skončila pro turistu pádem z devítimetrové výšky

Evropa

Žena měla relativně štěstí. Navzdory hrozivému pádu si způsobila jen těžký otřes mozku. Zachraňoval ji majitel chaty u Falkertsee s pomocí sněžného skútru.

To její snoubenec dopadl mnohem hůř. Zhruba 15 metrů padal volným pádem a pak tvrdě přistál na římse skály. Z místa ho pomáhal záchranářům dostat vrtulník.

„Muž byl na okraji římsy. Na tom místě jsem nemohl záchranáře vysadit. Navíc bylo jasné, že zraněnému docházejí síly. Záchranář si ho proto zavěsil na lano,“ popsal pilot Arno Wösch. V nemocnici se ukázalo, že mladý muž utrpěl zlomeniny v oblasti hrudní páteře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám