Hlavní obsah

Rodinám běloruských atentátníků hrozí lynčování

– Minsk

Rodinám lidí podezřelých ze spáchání atentátu na minské metro, hrozí lynčování. Museli se uchýlit pod ochranu běloruské policie. Podle minského tisku neznámí útočníci napadli několik domů v běloruském Vitebsku. Ruský zpravodajský server v pondělí zveřejnil jména a adresy údajných atentátníků.

Foto: Anton Motolko , Reuters

Muž zraněný při výbuchu v minském metru

Článek

Policie oznámila, že jména údajných pachatelů oznámí až po vznesení obvinění, ale v ruském tisku se objevila už v pondělí. Podle zpravodajského serveru Life News jsou hlavními pachateli pětadvacetiletí vitebští zámečníci Dzmitryj Kanavalav a Vladz Kavaljov a další podezřelý, osmadvacetiletý muž jménem Mjadzvedzev.

Trhavinu prý vyrobili ve sklepní laboratoři v panelovém domě, kde žili. Do Minska se přestěhovali několik měsíců před atentátem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch v běloruském metru zabil 12 lidíVideo: Reuters

Na byty jejich příbuzných ve Vitebsku v pondělí kamením zaútočil dav neznámých lidí, kteří vytloukli několik oken. Dalším škodám zabránila policie, která později obyvatele napadených bytů odvezla na bezpečné místo.

Krátce po atentátu z minulého pondělí ve stanici metra Okťabrskaja v Minsku, kde na následky útoku zahynulo 13 lidí a téměř 200 bylo zraněno, policie oznámila zadržení pěti podezřelých, z nichž tři se na útoku bezprostředně podíleli a k činu se přiznali.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám