Hlavní obsah

Rodinám běloruských atentátníků hrozí lynčování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Rodinám lidí podezřelých ze spáchání atentátu na minské metro, hrozí lynčování. Museli se uchýlit pod ochranu běloruské policie. Podle minského tisku neznámí útočníci napadli několik domů v běloruském Vitebsku. Ruský zpravodajský server v pondělí zveřejnil jména a adresy údajných atentátníků.

Foto: Anton Motolko , Reuters

Muž zraněný při výbuchu v minském metru

Článek

Policie oznámila, že jména údajných pachatelů oznámí až po vznesení obvinění, ale v ruském tisku se objevila už v pondělí. Podle zpravodajského serveru Life News jsou hlavními pachateli pětadvacetiletí vitebští zámečníci Dzmitryj Kanavalav a Vladz Kavaljov a další podezřelý, osmadvacetiletý muž jménem Mjadzvedzev.

Trhavinu prý vyrobili ve sklepní laboratoři v panelovém domě, kde žili. Do Minska se přestěhovali několik měsíců před atentátem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch v běloruském metru zabil 12 lidíVideo: Reuters

Na byty jejich příbuzných ve Vitebsku v pondělí kamením zaútočil dav neznámých lidí, kteří vytloukli několik oken. Dalším škodám zabránila policie, která později obyvatele napadených bytů odvezla na bezpečné místo.

Krátce po atentátu z minulého pondělí ve stanici metra Okťabrskaja v Minsku, kde na následky útoku zahynulo 13 lidí a téměř 200 bylo zraněno, policie oznámila zadržení pěti podezřelých, z nichž tři se na útoku bezprostředně podíleli a k činu se přiznali.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám