Hlavní obsah

Rodina v Německu pomohla mladíkovi z nesnází, ten ji nakonec ubodal

Bayreuth

Krátce po sobotní půlnoci se v obci Mistelbach nedaleko Bayreuthu ozval z domu dětského lékaře Stefana S. a jeho manželky Antje nářek a volání o pomoc. Vyděšení sousedé okamžitě volali policii. Ta na místo dorazila během pár minut. Pro manželský pár bylo příliš pozdě. Oba byli ubodáni a pachatel si počínal mimořádně brutálně, píše server deníku Bild. Z jejich čtyř nezletilých dětí ve věku od pěti do 16 let se stali sirotci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během čtyř hodin byl zadržen s největší pravděpodobností pachatel – osmnáctiletý Felix, přítel nejstarší dcery zavražděného páru. V pondělí uvalil soud na mladíka vazbu. Motiv hrůzného činu zatím není znám, výslechy pokračují.

Vyšetřovatelům se ale podařilo zjistit, že zavražděný manželský pár se Felixe ujal a poskytl mu přístřeší, když se mladý muž s vlastními rodiči rozhádal a odešel od nich. Sousedé potvrdili, že mladík u nich trávil vánoční svátky a doprovázel je i do kostela.

Osudnou noc u nich byl také. „Do domu se nikdo nevloupal,“ potvrdil policejní mluvčí. Vyvrátil, že vražednou zbraní se stal luk se šípy. Lékař s manželkou byli vášniví lukostřelci a své sportovní náčiní měli uložené poblíž ložnice v suterénu domu. Zavraždění byli nalezeni v ložnici, ubodáni. Všechny děti skončily v péči psychologů.

Rodina Stefana S. žila v městečku Mistelbach pět let, lékař si zde postavil dům. Patřil k nejrenomovanějším dětským lékařům v okrese a posledních 12 let provozoval soukromou praxi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám