Hlavní obsah

Rocková hudba bude inspirovat finské poslance při tvorbě zákonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinky

Zhruba 50 finských poslanců se spolu s asistenty rozhodlo, že založí rockový klub. Jeho členové z finského parlamentu budou společně objíždět koncerty rockové hudby a setkávat se s tvůrci tohoto žánru. Cílem tohoto podniku je podle agentury APA lepší porozumění poslanců hudbě a zužitkování nabytých poznatků při tvorbě zákonů.

Foto: Profimedia.cz

První aktivitou nového poslaneckého klubu bude návštěva koncertu rockové kapely Apocalyptica.

Článek

Klub založila Silvia Modigová z Levicového svazu Finska. Zastoupeni v něm budou zákonodárci ze všech parlamentních stran. První jeho aktivitou bude návštěva koncertu finské rockové kapely Apocalyptica v nově otevřeném Domě hudby v Helsinkách.

Modigová doufá, že poslanci z klubu budou mít lepší pochopení pro hudbu. Mladí lidé podle ní musí dostat možnost dělat hudbu a k tomu potřebují zkušebny.

Ve finském parlamentu nebude rockový klub jediným neobvyklým poslaneckým uskupením. Finští poslanci už mají svůj motocyklistický klub, biblický klub nebo divadelní kroužek.

Reklama

Výběr článků

Načítám