Hlavní obsah

Řidiče na evropských silnicích čeká o víkendu dopravní peklo

Nadcházejí víkend nebude pro řidiče na evropských komunikacích lehký. Začínají totiž letní prázdniny v pěti německých spolkových zemích (Brémy, Dolní Sasko, Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durynsko) a také části Nizozemska. Dopravní situaci bude komplikovat rovněž řada kulturních akcí, které jsou naplánovány v Rakousku a vyžádají si výrazná dopravní omezení. S kolonami musí řidiči počítat na dálnicích k italskému, francouzskému a chorvatskému pobřeží.

Foto: Profimedia.cz

Dopravní zácpa. Ilustrační foto

Článek

Řidiči se podle rakouského automotoklubu musí připravit na kolony na brennerské dálnici (A13), na tauernské dálnici (A10) a dálnici Inntal (A12), stejně jako na trase Fernpass (B179). Na jihu budou komplikace zejména před tunelem Karavanky, který spojuje Rakousko se Slovinskem, a na dálnici Karavanka (A11).

Německý automotoklub současně varuje, že řidiči nemohou sjíždět z vytížených rakouských dálnic Inntal, Brenner a Tauern a využívat regionálních komunikací.

Cesta za mořem a sluncem podražila

Ekonomika

Dopravní uzávěry budou řidičům v Rakousku komplikovat také kulturní akce. Jsou to například koncerty skupin Guns N' Roses a Rolling Stones ve Vídni, vystoupení Wandy ve Štýrském Hradci a Hvězdná noc u Wörthersee v Klagenfurtu.

Špičky se očekávají v pátek odpoledne, v sobotu ráno a v neděli odpoledne. „Pokud se chcete vyhnout komplikacím, měli byste si najít alternativní cesty nebo zvolit jiný den pro svou cestu, například pondělí nebo úterý,“ varuje německý automotoklub ADAC.

Reklama

Výběr článků

Načítám