Hlavní obsah

Rakouský student napadl ředitele baseballovou pálkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletý student střední školy cestovního ruchu v rakouské Kremži na Dunaji v úterý napadl ředitele ústavu baseballovou pálkou a způsobil mu zranění na hlavě a na těle. Důvodem prý bylo, že studenta káral za to, že se nedostavil na opravnou zkoušku v domluveném termínu.

Článek

Student byl zatčen a je ve vyšetřovací vazbě, ředitel je v nemocnici, napsala agentura APA s odvoláním na policejní zdroje.

Podle dosavadního vyšetřování se student sice dostavil do školy, ale nikoli před zkušební komisi. Chtěl tím údajně "dát za vyučenou" jednomu z profesorů, který jej podle jeho názoru při pondělní praktické zkoušce poškodil.

Student měl údajně v úmyslu dorazit do zkušební třídy s výrazným zpožděním, přitom jej ale na chodbě školy zahlédl ředitel a pozval si jej do ředitelny. Tam začal studentovi vytýkat, že se nedostavil včas k opravné zkoušce, která už je určitou laskavostí ústavu vůči němu.

To vedlo k eskalaci studentova rozhořčení. Vytáhl z batohu na zádech baseballovou pálku a několikrát s ní ředitele napadl. Oběť dostala dvě rány do hlavy a dvě do těla.

Pachatele poté zadržel třídní učitel a předal jej přivolané policii. Ta na místě zjistila, že kromě baseballové pálky měl pachatel v batohu ještě nůž.

Ředitel byl převezen do zemské kliniky v Kremži. Utrpěl otřes mozku, tržnou ránu na hlavě a pohmožděniny na těle. Podle policie dopadl vzhledem ke způsobu útoku v afektu ještě dobře, zranění mohla být horší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám