Hlavní obsah

Rakouský pytlák na útěku zabil tři policisty a řidiče sanitky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Údajný pytlák v obci Annaberg v Dolních Rakousích zastřelil v noci na úterý čtyři lidi. Mezi oběťmi je i policista, s nímž útočník ujel v autě na svůj statek v Grossprielu poblíž města Melk. Na místě zasahuje speciální tým police Cobra, agresor zůstává zabarikádovaný.

Foto: Hans Punz, ČTK/AP

Rakouští policisté na cestě ke Kollaprielu, kde muž drží policistu jako rukojmího.

Článek

Pětapadesátiletého bezúhonného muže policie už delší dobu sledovala a rozhodla se ho zatknout. Podle některých zpráv kvůli pytláctví. Muži se ale podařilo nasednout do svého auta a ujet. Jeho útěk nezastavil ani příkop, ve kterém s autem skončil, uvedl server meinbezirk.at.

Poté, co ho policisté dostihli, proti nim obrátil zbraň a jednoho z nich trefil. Střelil  také zdravotníka. Pak prchl do lesa.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Rakouští policisté střeží silnici do Kollaprielu

Na kontrolním stanovišti policie zasáhl dalšího muže zákona a druhého vzal jako rukojmího. Ujel s ním v policejním voze směrem na Melk. Dorazil na sedmdesát kilometrů vzdálený statek Grosspriel, který mu patří.

Tam také byl v autě později nalezen třetí mrtvý policista.

Statek byl obklíčen příslušníky zásahové jednotky Cobra. Muž má na místě arzenál zbraní včetně ručních granátů, pušek s dalekohledy a noktovizory. Vyjednavač se s mužem pokouší spojit.

Nelze vyloučit, že s ním v domě jsou i dvě jeho děti, uvedl list Kröne.

Foto: Hans Punz, ČTK/AP

Rakouští policisté jsou u Kollaprielu připraveni k zásahu

Podezřelý otec rodiny, kterému je přes 50 let, je podle rakouských médií známý jako fanatik do zbraní. Do jeho arzenálu údajně patří i ruční granáty.

Muž zjevně pytlačil několik let a byl dlouho v hledáčku policie. Podle rakouského ministerstva vnitra se v okolí Annabergu opakovaně odehrávaly případy brutálního pytláctví. Neznámý pachatel měl ve zvyku z jedoucího automobilu střílet jeleny, kterým pak uřezával hlavy. Těla zvířat nechával ležet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám