Hlavní obsah

Rakouský kancléř nevyloučil konec povinného očkování proti covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský kancléř Karl Nehammer nevyloučil, že jeho země upustí od povinného očkování proti koronaviru, které tento měsíc vstoupilo v platnost. Reagoval tak na sílící hlasy politiků i odborníků, kteří tuto povinnost nepovažují za nezbytnou.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer

Článek

V rozhovoru pro list Krone Nehammer řekl, že pokud experti vládní komise pro boj s pandemií řeknou, že vakcinace je osvědčený prostředek, zůstane povinnost „samozřejmě zachována“. Jestli ale doporučí vládě, aby navrhla zrušení zákona o povinném očkování, stane se tak, ujistil kancléř.

Rakouský parlament schválil povinné očkování proti koronaviru

Koronavirus

Nehammer současně potvrdil, že plánovaná očkovací loterie, která měla vakcinaci podpořit, nebude spuštěna.

V Rakousku o víkendu přestala platit další pandemická omezení. Například při vstupu do obchodů, které prodávají jiné než nezbytné zboží, se už lidé nemusí prokazovat, že jsou očkovaní proti covidu-19 nebo že toto onemocnění v nedávné době prodělali. Stačí už jen nasazený respirátor FFP2. Další uvolnění čeká alpskou republiku za necelý týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám