Hlavní obsah

Rakousko bez ohledu na Evropu otevře lyžařská střediska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakousko od 24. prosince umožní provozování venkovních zimních sportů včetně lyžování a bruslení. Na tiskové konferenci to ve středu oznámil kancléř Sebastian Kurz. Potvrdil tím úterní prohlášení ministryně turistiky Elisabeth Köstingerové, která v rádiu řekla, že si alpská země do svých opatření nenechá mluvit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžařské areály v Rakousku se připravují na zimní sezonuVideo: AP

 
Článek

Lyžování je však fakticky zatím určeno jen pro místní obyvatele. Země totiž současně otevře hotely až 7. ledna a pro občany z rizikových zemí, mezi něž patří zatím i Česko, je nařízena karanténa.

Některé země včetně Francie, Německa či Itálie v posledních týdnech žádaly, aby se evropská lyžařská střediska přes Vánoce a Nový rok uzavřela, aby se zabránilo šíření koronaviru. Rakousko bylo od počátku proti návrhu.

Nebudete nám říkat, co máme dělat. Rakousko odmítlo uzavřít lyžařské areály

Koronavirus

Proti návrhu Itálie a Německa uzavřít kvůli obavám ze šíření koronavirové infekce lyžařská střediska minimálně do ledna se už dříve postavil rakouský kancléř Sebastian Kurz. Opatření v boji proti koronaviru jsou podle něj napříč EU různá, a to včetně omezení sportu.

„Mohu vám k tomu říci jediné: Když si jde teď někdo sám zaběhat, je to podobně nebezpečné, jako když si jde sám zalyžovat," řekl Kurz. „Když někdo použije vlek, je to podobné, jako když použije hromadnou dopravu," dodal.

Zimní dovolená se lyžařům komplikuje, Rakousko nařizuje karanténu

Stalo se

Reklama

Výběr článků

Načítám