Hlavní obsah

Řádění žhářů se rozšířilo do dalších švédských měst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případy žhářství ve Švédsku, spojované s mladými nezaměstnanými imigranty, se rozšířily ze Stockholmu do dalších měst, informovala v sobotu britská BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nepokoje ve Švédsku pokračujíVideo: Reuters

 
Článek

Americké a britské úřady varovaly své občany před návštěvou jistých oblastí Švédska.

Britské ministerstvo zahraničí radí opatrnost při návštěvě předměstí Stockholmu jako Husby, Hagsatra, Ragsved a Skogas.

Nepokoje ve Stockholmu nebyly v pátek v noci tak drsné jako dříve, ale rozšířily se jinam. Například ve městě Orebro zapálila skupina asi 25 lidí tři auta a školu a v Sodertalje vzplála jedna opuštěná budova. Další žhářství bylo hlášeno v Linkopingu.

Foto: Reuters

Nepokoje ve Švédsku

Policisté v Orebro byli dokonce napadeni kameny a jeden z nich byl lehce zraněn střepy skla.

Výtržnosti začaly asi před týdnem, kdy policisté zastřelili staršího muže, který jim vyhrožoval mačetou. V pátek byla stockholmská policie posílena o speciálně vycvičené členy z Gothenburgu a Malmö, kde už mají s podobnými problémy zkušenosti. Do uklidňování vášní se pustili také někteří starší imigranti, často rodiče údajných pachatelů.

Foto: Reuters

Hasiči v akci

Foto: Reuters

Nepokoje ve Švédsku

Události zostřují debaty o imigraci. Někteří tvrdí, že jsou výsledkem nezaměstnanosti a diskriminace. Jiní tvrdí, že je to normální kriminalita, důsledek selhání rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám