Hlavní obsah

Raději kriminál než prospěšné práce, tvrdí Berlusconi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský expremiér Silvio Berlusconi nehodlá prchat před spravedlností. Bude-li odsouzen v kauze údajných daňových úniků, pak by raději než domácí vězení nebo veřejně prospěšné práce volil kriminál. Berlusconi to prohlásil v rozhovoru, který v neděli zveřejnil italský list Libero.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Italský nejvyšší odvolací soud má v úterý vynést verdikt v kauze údajných Berlusconiho daňových úniků při nákupu vysílacích práv společnosti Mediaset. Politik už byl odsouzen ke čtyřem letům vězení, ale proti rozsudku se odvolal. V případě potvrzení verdiktu by nejspíš nemohl vykonávat žádnou veřejnou funkci a musel by také brzy opustit politiku.

„Do exilu bych kvůli tomu nešel. Je pro mě také nepřijatelné, aby mě soud předal do rukou sociálních služeb jako nějakého zločince zralého k převychování,“ řekl Berlusconi italskému listu.

Berlusconi by v případě odsouzení díky amnestii z roku 2006 ve vězení strávil jen rok. Vzhledem k věku 76 let by byl navíc nejspíš umístěn do domácího vězení. To by se ale Berlusconimu nelíbilo. „Pokud mě odsoudí, pokud uznají moji zodpovědnost, pak nechť jdu do vězení,“ prohlásil.

Berlusconi ale stále věří argumentům svých obhájců a doufá, že soud jeho odvolání podpoří. „Moji advokáti předložili 50 výhrad k rozhodnutí nižšího soudu,“ řekl novinám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám