Hlavní obsah

Putin od Bidena dostal bizona a brýle, daroval mu psací soupravu

Kromě názorů na témata, jako jsou jaderné zbraně, kybernetická bezpečnost nebo svoboda projevu v Rusku, si na středeční schůzce americký prezident Joe Biden a šéf Kremlu Vladimir Putin vyměnili také dárky. Biden si ze summitu v Ženevě odnáší stolní psací soupravu zdobenou v tradičním ruském stylu chochloma, Putin dostal dva předměty.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Americký prezident Joe Biden a jeho ruský protějšek Vladimir Putin při setkání v Ženevě

Článek

Bílý dům oznámil, že Biden svému protějšku předal křišťálovou sošku amerického bizona. Toto zvíře se řadí mezi "nejmajestátnější savce naší země" a je symbolem síly, jednoty a vytrvalosti, citovala zpravodajská společnost BBC z prohlášení americké prezidentské kanceláře.

Kromě toho prý Putin dostal na míru vyrobené "pilotky", tedy sluneční brýle, v jakých se často na veřejnosti objevuje prezident Biden. Neobešel se bez nich ani při vystoupení před novináři po středečních jednáních.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Joe Biden daroval svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi pilotní brýle, které sám nosí.

Putin a Biden jednali 3,5 hodiny: Velvyslanci se vrátí na svá místa

Evropa

Když dostal otázku, zda mu setkání s Putinem přineslo "hlubší porozumění" osobnosti ruského prezidenta, nasadil si sluneční brýle a slovy "moc vám děkuji" naznačil, že tisková konference se chýlí ke konci.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden. Zvítězil při třetím pokusu

Volby USA

Reklama

Výběr článků

Načítám