Hlavní obsah

Putin dorazil na Krym na schůzku bezpečnostní rady

Sevastopol
Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin se v pátek vydal na anektovaný Krym. Podle ruských médií se v důsledku nedávného incidentu na hranicích s Ukrajinou účastní schůzky bezpečnostní rady.

Foto: Alexander Zemlianichenko, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Je to nejméně pátá návštěva Putina na poloostrově za dva roky od anexe. Ruský prezident se kromě schůzky bezpečnostní rady sejde s místními představiteli a zavítá i na mezinárodní sjezd mládeže, uvedla agentura RIA Novosti.

Ve čtvrtek bylo na Krymu a v Černém moři zahájeno ruské cvičení, zaměřené na logistické operace pozemních a námořních sil. V Černém moři jednotky procvičují záchranu hořících plavidel a pomoc poškozeným válečným lodím a ponorkám, uvedla ČTK.

Na pozemním cvičišti Opuk na východním cípu Krymu armádní brigáda nacvičuje podporu výsadku námořní pěchoty a materiálně technického zabezpečení vojsk.

Foto: ti, Právo/Novinky

Na Krym na přelomu prvního a druhého srpnového týdne podle ruské strany pronikly dvě skupiny ukrajinských sabotérů. Při dvou přestřelkách byli zabiti ruský voják a agent tajné služby FSB, uvedla Moskva. Putin obvinil ukrajinskou vládu, že sahá po teroru, ukrajinský prezident Petro Porošenko odmítl, že by šlo o vládní akci a ruská obvinění označil za nesmyslná a cynická.

Porošenko pak uvedl do stavu nejvyšší bojové pohotovosti jednotky v oblastech u Krymu, zatímco Rusové na Krymu rozmístili nejmodernější systém protivzdušné obrany S-400 Triumf. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Krym

Média v posledních upozorňují také na stahování velkého počtu ruských sil k ukrajinské hranici.

Reklama

Související témata:

Související články

Ukrajina poslala ke Krymu těžké zbraně

Protitankové rakety a těžké zbraně včetně obrněné techniky rozmístila ukrajinská armáda v Chersonské oblasti sousedící s Krymem, uvedl ukrajinský server zn.ua....

Výběr článků

Načítám