Hlavní obsah

Průtrž mračen způsobila povodně na východě Slovenska

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Prešovským krajem se v pátek večer přehnala silná průtrž mračen, která způsobila lokální povodně v několika obcích. Podle hasičů je nejhorší situace v obci Pichne v okresu Snina.

BEZ KOMENTÁŘE: Povodně na východě SlovenskaVideo: Prezídium Hasičského a záchranného zboru

 
Článek

Valící se voda strhla v obci několik osobních vozidel, poškodila ploty a dvory rodinných domů. „Zcela zničena byly minimálně tři osobní vozidla,“ uvedli hasiči na sociální síti.

„Na silnici je značné množství vody a dobrovolníci mají problém dostat se do obce,“ řekla agentuře TASR Miroslava Knišová z krajského oddělení hasičského a záchranného sboru v Prešově. Na místě už zasahují hasiči z obcí Belá nad Cirochou a Papín. „Voda brala auta, kusy asfaltu, lavičky a popelnice,“ líčil situaci jeden z obyvatelů obce.

Během chvíle napršelo na Rychnovsku sto litrů na metr. Vybavení končí v kontejneru

Domácí

V obci Zubné v okresu Humenné přívalová vlna zničila lávku vedoucí k fotbalovému hřišti, kde zůstalo uvězněno několik rodičů s dětmi. Hasiči zasahují rovněž v obcích Štôla, Podolínec, Nemcovce a Malý Lipník, kde odčerpávají vodu.

Vedení města Snina vyzvalo obyvatele, aby nevyjížděli do postižených obcí ze zvědavosti, protože tím blokují přístup hasičů a záchranářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám