Hlavní obsah

Prince Philipa převezli do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Manžel britské královny Alžběty II. princ Philip byl hospitalizován, oznámil ve středu Buckinghamský palác. Podle něj se jedná o preventivní opatření související s neupřesněným starším zdravotním problémem.

Foto: Reuters

Britská královna Alžběta II. a princ Philip

Článek

Prince převezli do nemocnice v úterý večer. Šestadevadesátiletý vévoda z Edinburghu v nedávné minulosti trpěl srdečními potížemi a nedávno oznámil, že se od září stáhne z veřejného života, „ačkoli je možné, že se i tak rozhodne čas od času navštívit některé veřejné akce“.

Ve středu se měl v parlamentu účastnit vystoupení královny Alžběty II., která přednesla program nové vlády premiérky Theresy Mayové. Jedná se o oficialitu, při níž královna pouze přečetla projev připravený kanceláří premiérky.

Jak navíc upozornila BBC, tentokrát bylo upuštěno od některých ceremoniálních formalit. Královna na sobě například neměla tradiční plášť pro tuto příležitost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám