Hlavní obsah

Prince Philipa převezli do jiné nemocnice, pacienta skrývali za deštníky

Londýn

Prince Philipa, manžela britské královny Alžběty II., převezli v pondělí za zájmu novinářů z londýnské Nemocnice krále Edwarda VII. do Nemocnice svatého Bartoloměje. Má se tam léčit s blíže nespecifikovanou infekcí a podstoupit další vyšetření spojená se srdečním onemocněním, kterým vévoda z Edinburghu trpí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z Nemocnice krále Edwarda VII. převezli tajně pacientaVideo: AP

 
Článek

Princ Philip byl v pondělí sanitním vozem převezen do Nemocnice svatého Bartoloměje, kde se kromě léčby infekce podrobí i dalším vyšetřením v souvislosti se srdečním onemocněním. Princova infekce by podle BBC neměla souviset s onemocněním covid-19.

Novináři se v pondělí ráno shromáždili před nemocnicí, aby převoz vévody z Edinburgu zahlédli. Samotného Philipa však za deštníky ochranky nebylo možné identifikovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Philip na záběrech z let 2017 - 2020Video: AP

Devětadevadesátiletý Philip se v polovině února odebral do londýnské soukromé nemocnice na pozorování poté, co se necítil dobře. Od té doby strávil na lůžku 13 nocí, podle informací Buckinghamského paláce se vévodovi dařilo v posledních dnech lépe.

Stoletý manžel královny Alžběty II. je v nemocnici

Evropa

Po převozu informoval Buckinghamský palác o tom, že vévoda „zůstává v dobrém stavu”. Očekává se, že princ Philip, jenž v červnu oslaví 100. narozeniny, bude hospitalizován nejméně do konce tohoto týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám