Hlavní obsah

Stoletý manžel královny Alžběty II. je v nemocnici

Novinky, jz, drk
Londýn
Aktualizováno

Princ Philip, manžel britské panovnice Alžběty II., je v nemocnici, uvedl server týdeníku gala.de s odvoláním na Buckinghamský palác. Prince hospitalizovali v nemocnici krále Edwarda VII. na doporučení lékařů, necítil se dobře. Podrobnější informace o jeho zdravotním stavu ale palác nesdělil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Philip na záběrech z let 2017 - 2020Video: AP

 
Článek

„Jeho královská Výsost vévoda z Edinburghu byl v úterý večer přijat v londýnské nemocnici Edwarda VII. Jeho hospitalizace je preventivním opatřením, které doporučil lékař, když se vévoda necítil dobře,“ uvedl v prohlášení Buckinghamský palác.

Zdroj veřejnoprávní stanice BBC uvedl, že je manžel královny v „dobré náladě”. Princ Phillip se již několik dní necítil v pořádku, s koronavirem to prý ale nesouvisí.

V nemocnici by měl zůstat několik dní na pozorování. Britský premiér Boris Johnson poslal vévodovi z Edinburghu přání brzkého uzdravení.

Královna Alžběta II. naočkována

Koronavirus

Manžel britské panovnice, který letos oslaví 100. narozeniny, byl naposledy hospitalizován na konci roku 2019. Letos v lednu spolu s Alžbětou II. podstoupili očkováni proti covidu, vakcínu jim aplikoval lékař královské rodiny.

Princ Filip veřejně vystoupil. V 99 letech je neuvěřitelně fit

Koktejl

Philip a Alžběta II. se vzali v roce 1947. Když bylo princi 90 let, oznámil, že zvolní, a omezil počet oficiálních povinností. Z veřejného života odešel v srpnu 2017, když mu bylo 96 let. Žije střídavě na panství v Sandringhamu a na Windsorském hradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám