Hlavní obsah

Princ Harry se s herečkou Markleovou ožení v květnu

Londýn

Svatba britského prince Harryho a americké seriálové herečky Meghan Markleové se uskuteční příští rok v květnu. Obřad se bude konat na zámku Windsor v kapli sv. Jiří. Uvedla to v úterý BBC s odvoláním na Kensingtonský palác. Informace o termínu svatby přichází den poté, co pár oznámil své zásnuby.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Britský princ Harry se svou snoubenkou Meghan Markleovou při prvním společném rozhovoru pro televizi BBC

Článek

Kensingtonský palác uvedl, že královská rodina zaplatí náklady na svatbu včetně hudby, květin a recepce. Dodal, že Markleová bude před svatbou pokřtěna a biřmována.

Už v pondělí, kdy mladší syn prince Charlese oznámil své zasnoubení s americkou herečkou, uváděl Kensingtonský palác, že se svatba uskuteční na jaře. Nyní upřesnil termín.

K místu svatby mluvčí prince dodal, že Windsor je pro oba snoubence „výjimečné místo“.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Harry a herečka Meghan Markleová se po oznámení zasnoubení ukázali fotografům.

Harry a Markleová se zasnoubili tento měsíc. Oficiální ohlášky oba uspořádají tento pátek. Oba budou spolu žít v domě Nottingham Cottage, který je součástí areálu Kensingtonského paláce.

Zásnuby vzbudily jisté rozpaky u tradicionalistů, Markleová není urozená a je rozvedená. Navíc je o tři roky starší — Harrymu je 33 let, jeho snoubence 36 let. Média také věnovala až nepřípadně značnou pozornost tomu, že je míšenka.

Markleová hraje v seriálu Kravaťáci, o velkou herečku ale nejde. V roce 2011 se provdala za filmového producenta Trevora Engelsona, se kterým se v roce 2013 rozvedla. Markelová se také věnuje charitě, což dělá i Harry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám