Hlavní obsah

Při požáru dřevěnky u Petrohradu uhořelo šest dětí i rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmičlenná rodina přišla o život při požáru dřevěného domu ve městě Vyborg, asi 130 kilometrů od Petrohradu. Mezi oběťmi je šest dívek ve věku od 1,5 měsíce do osmi let a jejich rodiče, napsala agentura DPA. Příčiny tragédie se vyšetřují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodina žila v dřevěném domě, který byl přes 80 let starý. Vyšetřovatelé hasičů by měli zjistit, zda požár nezpůsobila technická příčina. Staré dřevěné domy jsou v Rusku velmi rozšířené, ale většina z nich je zchátralá a v zoufalém technickém stavu. Požáry, které v nich vzniknou, nejsou neobvyklé. Když začnou hořet, plameny se šíří extrémně rychle a obyvatelé domů nemají šanci uniknout.

Z dřevěnky ve městě Vyborg se zachránil pouze bratr uhořelé ženy, který zalarmoval hasiče. Při jejich příjezdu byl dům v plamenech a zbytek rodiny zahynul.

Státní zastupitelství vyšetřuje nejen požár, ale také pracovníky sociálního úřadu, zda nepochybili, když sociálně slabou rodinu nastěhovali do chátrajícího domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám