Hlavní obsah

Při potyčce s muslimy na Korsice střelili místního obyvatele českého původu harpunou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně čtyři lidé včetně těhotné ženy utrpěli zranění při potyčce, která vypukla v sobotu večer na francouzském středomořském ostrově Korsika v letovisku Sisco u Bastie. Rvačka se odehrála mezi muslimskými a ostatními obyvateli. Mezi zraněnými je podle webu deníku Le Monde i jeden muž českého původu a jeho syn. V neděli v Bastii asi 500 demonstrantů požadovalo potrestání původců potyčky.

Foto: Profimedia.cz

Asi 500 demonstrantů v Bastii požadovalo potrestání těch, kteří vyvolali šarvátku.

Článek

Podle serveru France 3 Corsica vypukla rvačka ve chvíli, kdy si několik turistů chtělo vyfotit skupinu deseti lidí ze dvou rodin, pravděpodobně pocházejících z Maroka. Mezi nimi byla i těhotná žena a děti.

List Le Figaro uvedl, že si turisté fotili ženy koupající se v burkinách, tedy muslimských plavkách, které zahalují celé tělo. Podle svědků citovaných stanicí BFMTV skupina dala jasně najevo, že se nepřeje být fotografována, načež do sporu vstoupilo asi 40 Korsičanů, když místní děti na místo zavolaly i své rodiče.

„Jednoho z rodičů, který je českého původu, ale již dlouho žije v Sisku, zasáhly dva šípy z ruční harpuny, zatímco jeho syn byl zbit. Oba byli kvůli svým zraněním ještě dnes pod lékařským dohledem ve zdravotním středisku v Bastii. Podle justičních zdrojů jejich život ale není ohrožen," uvedl v sobotu Le Monde bez dalších podrobností.

Vášně tlumila stovka policistů

Server France 3 Corsica dále uvedl, že zapálená vozidla patřila Afričanům. Na ně Korsičané podle stanice také vrhali kamení. Na místo byla povolána stovka policistů.

V oblasti Bastie na severu ostrova byla vyhlášena pohotovost pro policisty, četníky i zásahové jednotky. Na Korsice stejně jako jinde ve Francii platí po teroristických útocích z listopadu výjimečný stav. Tehdejší i pozdější atentáty vyvolaly v některých Francouzích protimuslimské nálady.

Reklama

Související témata:
Bastia

Výběr článků

Načítám