Hlavní obsah

Při mohutném výbuchu v turecké továrně zemřelo 20 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISTANBUL
Aktualizováno

Dvacet obětí na životech si vyžádal čtvrteční výbuch v textilní továrně na předměstí tureckého Istanbulu, kde se načerno vyráběla pyrotechnika. Na šest desítek dalších osob bylo při výbuchu zraněno. Trosky zasypaly i blízké ulice a v nich zaparkovaná auta.

Foto: Reuters

Trosky zasypaly ulice.

Článek

Bilanci obětí upřesnil istanbulský guvernér Muammer Güler. Pod troskami budovy podle guvernéra už žádné další osoby nejsou. Vyloučil, že by šlo o teroristický útok: "Právě teď není nic, co by (výbuch) spojovalo terorismem“.

Güler dodal, že exploze nastala v 7:30 místního času v budově, kde byla nelegální továrna na zábavní pyrotechniku. Guvernér dodal, že silnějšímu výbuchu předcházela slabší exploze a požár.

Tovární budova je situována v evropské části největšího tureckého města, v průmyslové čtvrti Zeytinburnu, kde jsou nejen oděvní závody, ale také právě továrny na výrobu zábavní pyrotechniky. Dvě patra čtyřpatrové budovy se při výbuchu zřítila.

Mohutná exploze vyrazila všechna okna okolních budov, poničila několik okolostojících automobilů a způsobila paniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám