Hlavní obsah

Při letecké show v Itálii se zřítilo letadlo, podobných nehod přibývá

Montichiari

Nehodou letadla Mudry CAP 10 skončily oslavily stoletého výročí letiště Montichiari v severní Itálii. Šestadvacetiletý pilot na místě zahynul, o 29 let starší instruktor je v nemocnici s vážnými zraněními.

Foto: Novinky

Článek

Za poslední měsíc to byla v Evropě nejméně čtvrtá nehoda při letecké show. V Rusku se v polovině srpna u letiště Žukovo při přípravě akrobatického představení srazily stíhací letouny Su-27, které byly součástí elitní skupiny ruského vojenského letectva, pojmenované Ruští rekové. Piloti se stačili katapultovat, jeden stroj však spadl na dům, kde zabil jednu ženu.

O týden později zemřela americká pilotka při show v centrální Anglii. Čtyřicetiletá Kaliforňanka Vicki Cruseová byla vůbec první ženou, která ve své třídě závodila při národních leteckých závodech v Renu.

V poslední srpnový den zase agentury informovaly o nehodě v polské Radomi. Znovu havarovala stíhačka Su-27, byla z Běloruska. Pilot při pádu zemřel.

Z USA byla naposledy havárie při letecké show hlášena v pátek. Pilot Michael Hoyle při přípravě na ni tvrdě dopadl při přestání. Nic se mu nestalo, jeho vystoupení, plánované na víkend, bylo nicméně zrušeno.

Reklama

Související články

Dva piloti zahynuli při letecké show v Polsku

Běloruské letadlo se dvěma piloty na palubě se v neděli na letecké přehlídce v polské Radomi zřítilo. Oba piloti zahynuli, žádný z přihlížejících nebyl zraněn.

Výběr článků

Načítám