Hlavní obsah

Při havárii vitary zemřeli na Slovensku tři maturanti

– Bratislava
Právo, ivi

V chatové oblasti za obcí Lúčka u města Sabinov na východním Slovensku havaroval v noci na sobotu terénní automobil Suzuki Vitara. Tragédie si vyžádala životy tří lidí ve věku 17 a 18 let. Dalších šest mladých lidí bylo zraněno.

Foto: TV Markíza

Policie na místě nehody automobilu Suzuki Vitara

Článek

Server tvnoviny.sk uvedl, že podle jedné z vyšetřovacích verzí jelo ve vitaře devět osob, řidič narazil do stromu a vůz se poté převrátil. Policie však pracuje i s možností, že džíp narazil do skupinky chodců.

Daniel (17) a Ján (17) zemřeli na místě. Lucii (17) se podařilo záchranářům oživit, ale po převozu do nemocnice podlehla vážným zraněním hlavy. Dalších šest mladých lidí odvezli záchranáři do nemocnic v Prešově a ve Staré Ľubovni. Většina z nich byla zraněna na hlavě.

Foto: Hasičský sbor SR

Následky nehody

Řidič Slavomír, který nehodu přežil, oslavil před týdnem osmnácté narozeniny. Mluvčí prešovské policie Daniel Džobaník potvrdil, že řidiči naměřili v dechu 0,42 promile alkoholu.

V autě se našly lahve tvrdého alkoholu a vína. Na nedaleké chatě se v tu noc měla konat oslava narozenin, které se zúčastnili studenti gymnázia v Lipanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám