Hlavní obsah

Přestěhujte se do Ruska. Bizarní video láká lidi ze Západu na levný plyn, ženy a vodku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sociálních sítích se šíří video lákající k emigraci do Ruska. Cizince nespokojené s životem ve vlastní zemi vábí na levné energie, dobré jídlo, pěkné ženy, bohatou kulturu a samozřejmě vodku. Zda jde o oficiální počin ruské vlády, nebo o vtip, není jasné, klip ale koluje hlavně na prokremelských účtech.

Rusko láká nové obyvatele na levný plyn, odolnost ekonomiky vůči sankcím nebo vodku

 
Článek

„(Ruským) státem ovládané telegramové účty se tím nepřestávají chlubit. Není jisté, kdo to vytvořil, ale... pane jo! Podívejte se. Kdyby to Rusové sami nepropagovali, myslela bych si, že je to satira. Proč si myslí, že by zrovna tohle mohlo přilákat cizince k přestěhování do Ruska?“ připsala k tweetu s videem americko-ruská investigativní novinářka Fatima Tlisová, která pracuje mimo jiné pro Hlas Ameriky.

Zmiňované video šířící se pod názvem Čas přestěhovat se do Ruska je evidentně, byť možná z legrace mířeno na občany Západu.

Potenciální imigranty láká na poněkud kýčovité výjevy krás ruské země, obyvatel a kultury doplněné o sliby levného plynu a vody. Nechybí zmínka o vodce, dobrém jídle a krásných ženách. Kromě toho autoři do Ruska vábí na tradiční hodnoty, křesťanství a únik před západní cancel culture.

Anglický komentář se zjevně snaží o americký přízvuk, ale jsou v něm slyšet stopy ruštiny i zmiňované vodky. V závěru dílka apeluje na občany západních zemí, kteří řeší, zda bude během nadcházejícího zimního období dost plynu, aby neváhali, protože „zima se blíží“.

Video se šíří po Telegramu, YouTube, Facebooku, Twitteru a dalších internetových sociální platformách.

Reklama

Výběr článků

Načítám