Hlavní obsah

Přední ruský bankéř byl zabit nájemným vrahem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

V Rusku si nemohou být svým životem jistí ani významní bankéři. První místopředseda ruské centrální banky Andrej Kozlov se stal obětí nájemné vraždy. Ve středu jej pachatel postřelil, ve čtvrtek ráno Kozlov podle rádia Echo svým zraněním podlehl. Při útoku byl zabit i Kozlovův řidič.

Článek

Kozlov byl napaden ve středu večer u fotbalového stadionu Spartak. Byl těžce raněn do hlavy, břicha a hrudi. Po převozu do nemocnice podstoupil pětihodinovou operaci. Po ní zůstal v komatu připojen na přístroje. Vědomí už nenabyl a brzo ráno zemřel.

Prokuratura vyšetřuje všechny verze útoku, mezi nimi i vraždu spojenou s jeho bankovním působením. Jednačtyřicetiletý Kozlov byl v centrální bance pověřen bankovním dozorem. Znám byl přísnými postoji k bankám, které praly špinavé peníze či se zabývaly jinou trestnou činností. Za jeho působení zrušil peněžní ústav, který dohlíží přibližně na 1200 bank, licence velkému počtu bank podezřelých z účasti na praní špinavých peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám