Hlavní obsah

Před uprchlickým centrem v Sasku provolávali radikálové i nacistický pozdrav

Aktualizováno

Německá policie musela v sobotu v noci opět zasahovat před uprchlickým centrem v saském Heidenau nedaleko českých hranic. Skupina zhruba 150 pravicových radikálů házela petardy a lahve, došlo i na skandování nacistického pozdravu. Podle agentury DPA přistoupila policie k vyklizení ulice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie musela v sobotu v noci zasahovat před uprchlickým centrem v saském HeidenauVideo: Reuters

 
Článek

Pravicoví radikálové předtím v polabském městě poblíž Drážďan stáli proti přibližně 150 levicových demonstrantů. Obě strany oddělovala hlavní silnice. Dav příznivců krajní pravice podle listu Sächsische Zeitung skandoval nacistický pozdrav Sieg Heil a hesla jako Pryč s cizinci.

Počet zraněných či zadržených policie zatím nespecifikovala.

Do sobotního večera do uprchlického zařízení přišlo zhruba 120 nových uprchlíků ve čtyřech autobusech, které bez problémů projely až k budově.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Pravicové a levicové demonstranty oddělovala policie

Předchozí noc lidé protestovali proti očekávanému příjezdu asi 250 běženců do uprchlického centra. Přístupovou cestu k objektu, bývalému obchodu se stavebninami, zablokovalo několik stovek lidí, kteří slovně uráželi uchazeče o azyl a házeli po policistech kameny, lahve a petardy. Protest si vyžádal 31 zraněných policistů a neupřesněný počet demonstrantů. [celá zpráva]

Německo se letos potýká s mimořádnou uprchlickou vlnou. Podle vládní prognózy dorazí letos do země až 800 000 běženců, což je čtyřnásobek proti roku 2014. Nejpočetnější skupinou jsou Syřané.

Příliv běženců vyvolává i napětí v německé společnosti. Přibývá případů, kdy se ubytovny pro uprchlíky staly terčem žhářského útoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám