Hlavní obsah

Před slovenskými nemocnicemi staví stany. Mají ulehčit třídění covidových pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Před některými slovenskými nemocnicemi staví hasiči v těchto dnech tzv. triážní stany pro třídění pacientů. Mají pomoci s lepším podchycením covidových pacientů, kteří do nemocnice přicházejí. Podle zprávy, které ve čtvrtek zaslalo slovenské ministerstvo vnitra Novinkám, postaví hasiči stany před urgentními příjmy jedenadvaceti nemocnic po celé zemi.

Foto: Ministerstvo vnitra SR

Hasiči staví stan před nemocnicí v Levicích

Článek

Pomocí triážních stanů bude možné efektivněji třídit pacienty formou antigenního testování, diagnostikováním zdravotního stavu přímo na místě či zjišťováním osobní a cestovatelské anamnézy.

O vybudování triážních stanů požádala zdravotnická zařízení v 17 městech včetně Bratislavy, uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě.

Nemůžeme vypadat jako slabý článek. Čaputová je pro posílení NATO na Slovensku

Evropa

Na Slovensku zaznamenali v úterý nejvyšší denní přírůstek infikovaných od začátku pandemie, testy zachytily 20 224 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a zemřelo 27 infikovaných.

Ve středu bylo nových případů 19 023 a zemřelo 19 lidí. V nemocnicích je 1810 pacientů s potvrzeným covidem-19. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 1 062 040 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 17 896 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám