Hlavní obsah

Povstalci na Donbasu začali stahovat těžkou techniku

Kyjev

S hroutícím se odporem ukrajinských vládních sil v Debalcevu ohlásili ve středu doněčtí vzbouřenci začátek stahování své těžké vojenské techniky. Ze tří okresů má být odvezena ještě ve středu, ohlásila tisková agentura vzbouřenců DAN. Debalceva se to netýká.

Foto: ČTK/AP

Povstalečtí bojovníci na východní Ukrajině

Článek

"Pět samohybných děl ráže 152 milimetrů bylo vyvezeno z obce Olenivka do místa trvalé dislokace," řekl povstalecké agentuře mluvčí doněckého "ministerstva obrany" Eduard Basurin. Těžké zbraně povstalci podle něj stahují i z měst Jasynuvata a Telmanove. Olenivka a Jasynuvata leží poblíž Doněcku, Telmanove asi hodinu cesty severovýchodně od Mariupolu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Doněcké velení už v úterý oznámilo, že stahování bude postupovat po etapách. Výzbroj prý bude z fronty vyvedena nejprve v místech, kde se dodržuje dohodnutý klid zbraní.

Stahování bojové techniky z fronty oznámili v úterý i luhanští radikálové, Kyjev ale jejich tvrzení popřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda se stahuje z DebalcevaVideo: Reuters

Ukrajinská armáda zatím odsun těžké výzbroje neohlásila. Hodlá s ním prý začít až v okamžiku, kdy separatisté přestanou porušovat zastavení palby.

Porošenko chce zbraně z USA

O situaci na Ukrajině hovořil telefonicky prezident Petro Porošenko s americkým viceprezidentem Josephem Bidenem.

Porošenko zopakoval svůj požadavek na dodávky zbraní. Washington to nadále zvažuje. Americký prezident Barack Obama dříve prohlásil, že dodávky uskuteční, padne-li šance na diplomatické vyřešení konfliktu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám