Hlavní obsah

Povodně na Slovensku si vyžádaly život mladého muže

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V obci Jezersko v okresu Kežmarok na východě Slovenska si povodně vyžádaly první oběť. Pátrání po 26letém muži skončilo neúspěšně, jeho tělo bez známek života našli ve středu horští záchranáři.

Foto: Policie SR

Situace v chatové oblasti u Košic

Článek

Horští záchranáři pátrali po muži společně s policií. „Muž se v úterý večer nevrátil domů. Poslední kontakt s nezvěstným byl těsně před půlnocí. Je velmi pravděpodobné, že hledaného při návratu domů strhl rozbouřený potok,“ uvedl web topky.sk. Případ potvrdil také mluvčí policie Igor Pavlík.

Foto: Policie SR

Řeka Morava se vylila z břehů.

Po intenzivních deštích je povodněmi nejvíc postižený Košický kraj. Ve městě Krompachy se vylila řeka Hornád a hasiči museli evakuovat 1000 osob. V chatové oblasti u Košic museli hasiči evakuovat 18 dospělých a čtyři děti.

Povodňová aktivita byla vyhlášena v okresech Spišská Nová Ves, Gelnica, Poprad, Revúca, Prešov a Zvolen. Hasiči zaznamenali za šest hodin celkem 69 výjezdů.

Foto: Policie SR

Záplava ve městě Krompachy na východě Slovenska

V Žilinském kraji měli hasiči například 17 výjezdů. Odčerpávali především vodu ze sklepů a ze silnic odstraňovali spadlé stromy. V Banskobystrickém kraji zaznamenali 15 výjezdů, kde stavěli protipovodňové bariéry například v obci Zvolenská Slatina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám