Hlavní obsah

Pomalý turista u přepážky moskevského letiště zachránil ostatním život

Právo, nka
Moskva

Na internetu se objevilo množství příběhů lidí, kteří na místě pondělního výbuchu na moskevském letišti Domodědovo, jenž nepřežilo 35 lidí, jen zázrakem v osudnou dobu nebyli. Několika cestujícím například zachránil život turista, který u pasové kontroly zdržoval zdlouhavým vyplňováním imigrační karty.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Cestující na moskevském letišti Domodědovo

Článek

„Manžel se zdržel, protože nějakému pánovi před ním dlouho trvalo vyplnění imigrační kartičky. Celá fronta za ním se na něj musela zlobit, teď by ho na rukou nosili,“ popsala jedna z uživatelek blogu Živoj Žurnal.

Štěstí měla i žena, jejíž letadlo z Egypta mělo přistát jen pár minut před výbuchem. „Linka ale měla přes dvanáct hodin zpoždění, teta proto přiletěla do Moskvy až ráno, kdy už na místě tragédie ležely květiny,“ svěřila se její neteř.

Jiné zase zachránila změna letového plánu nebo nemoc. „Když se roznesla zpráva o výbuchu v Domodědovu, div se mi nezastavilo srdce. Právě v tu dobu tam měl v letadle mířícím z Francie přistát můj otec. S myšlenkami na nejhorší jsem zavolala příbuzným... A ukázalo se, že tatínek ve Francii onemocněl, změnil si letenku a vrátil se už o den dřív,“ podělila se dcera o pocit úlevy na ruské obdobě Facebooku.

Očití svědci útoku také vzpomínají, co se dělo těsně po výbuchu. [celá zpráva]

V první chvíli začala panika, lidé nechápali, co se děje. Po chvíli si ale začali navzájem pomáhat. „Křik, panika, hala se ponořila do tmy. Vypnuli elektřinu a všechno zahalil černý kouř. Lidé se vrhli k východu. Taky jsem běžel, bál jsem se, že přijde další výbuch. Kolem jsem viděl raněné, kusy těl. Muž vedle mě neměl nohu. Tak jsem vzal vozík na zavazadla a odvezl jsem ho k východu,“ popsal jeden z přítomných taxikářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám