Hlavní obsah

Polský otrok v luxusní rezidenci britské profesorky čtyři roky dřel za prošlé jídlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southhampton

Britská vysokoškolská pedagožka podle ostrovních vyšetřovatelů spolu se svým druhem v garáži rodinného domu čtyři roky věznila Poláka, z něhož si udělala novodobého otroka. Manželé čtyřicátníka nutili pracovat na stavbě jejich luxusního domu v hodnotě 1,2 milionu liber (35,3 milionu korun). Za práci ho odměňovali prošlým jídlem. V pátek o tom informoval list The Daily Mail.

Foto: Reuters

Britská policie (ilustrační foto)

Článek

„Ve 21. století by nikdo neměl žít v takto úděsných podmínkách. Po zatčení dvou lidí naše vyšetřování pokračuje. V objektu sbíráme a vyhodnocujeme důkazy,“ cituje Daily Mail Tonyho Byrneho, vyšetřovatele z úřadu, který se podobnými případy zabývá.

Polák byl podle britského listu nucen přespávat v garáži na plážovém lehátku a k snědku dostával jen prošlé potraviny, které si ohříval na zahradním grilu.

Šestapadesátileté pedagožce Pritpale Binningové a jejímu o dva roky mladšímu druhovi ze Southamptonu za to hrozí mnohaletý žalář.

Pomoc přivolali lékaři

Novodobé otroctví v luxusní rezidenční čtvrti, kde mají svá sídla mimo jiné i fotbalisté nejvyšší britské fotbalové ligy Premier League, vyšlo najevo, až když se vězněný muž dostal do nemocnice a tamnímu personálu řekl, že je nucen pracovat za jídlo.

Vězněný muž podle svých slov neměl k dispozici ani splachovací záchod. Žil v otřesných podmínkách, přestože se jeho trýznitelé topili v luxusu. Binningová působila na lékařské fakultě místní univerzity od roku 1998. Byla uznávaná profesionálka a spolu se svým druhem podle sousedů tvořila „milý pár“.

Jejich soused Daily Mailu potvrdil, že Poláka na pozemku vídal pracovat, ve snu by ho ale nenapadlo, v jakých podmínkách tam přebývá. Proč Polák z rezidence neutekl dříve Daily Mail neuvedl dříve. Z výpovědi souseda ale nevyplývá, že byl na pozemku zamčený.

Reklama

Výběr článků

Načítám