Hlavní obsah

Polský milionář a filmový producent je nezvěstný, vypadl z lodi do jezera

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejbohatších Poláků, známý filmový producent Piotr Wozniak-Starak, zmizel v oblasti Mazurských jezer. U břehu jezera Kisajno našli prázdný motorový člun, ze kterého devětatřicetiletý milionář v noci na neděli okolo druhé hodiny ráno vypadl. Panují obavy, že se utopil, oznámila v pondělí televize TVN24 s odkazem na informace policie.

Foto: Profimedia.cz

Piotr Wozniak-Starak se svou manželkou Agnieszkou

Článek

Wozniak-Starak je nevlastní syn farmaceutického magnáta, miliardáře Jerzyho Staraka. Manželkou nezvěstného je televizní moderátorka Agnieszka Wozniaková-Staraková. Na člunu se plavil s neznámou sedmadvacetiletou ženou z Lodže.

Při prudkém obratu, který s člunem udělal asi 100 metrů od břehu, oba z lodi vypadli. Žena pak doplavala na břeh. Tam ji našla kolem čtvrté hodiny ráno policie. Tu přivolali rybáři, kteří se chystali na lov a všimli si člunu na jezeře, ovšem bez posádky. Žena informovala policisty o pohřešovaném společníkovi, který na sobě neměl záchrannou vestu.

„Od nedělních ranních hodin hledají nezvěstného na jezeře Kisajno potápěči, zatím bez výsledku,“ uvedl v pondělí mluvčí hasičů Mateust Pupek. Zdravotní stav ženy, která dělala filmovému producentovi doprovod, je podle lékařů uspokojivý a nemusela být hospitalizována.

Když jí lékaři provedli zkoušku na alkohol, měla test pozitivní na menší množství. Incident se stal nedaleko luxusního sídla Starakovy rodiny, které se nachází na 200hektarovém pozemku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám