Hlavní obsah

Polsko: Nádech z plných plic a bez roušky

– Varšava
Právo, pm

Turisté na polské straně Tater i přes přísná protikoronavirová opatření „dýchají z plných plic, neřeší ani ochranné roušky, ani koronavirus”, píše server wp.pl. Na Mořském oku, největším tatranském jezeru, které se nachází ve výšce 1395,5 metru nad mořem, jen málokdo dodržuje zásady bezpečnosti.

Článek

Stovky lidí bezstarostně přecházejí přes zamrzlé jezero, i přesto, že sluneční paprsky působí na led, který pomalu taje.

Na otázku reportéra wp.pl, zda návštěvníci nemají obavu z koronaviru a z toho, že pod nimi praskne led, mladá žena se smíchem odpovídá: „Zdravíme covid. Nebojím se nakažení, ani toho, že se vykoupu ve studené vodě. Tady se nikdo ničeho nebojí,” říká.

Polsko nevyloučilo omezení na hranicích s Českem

Koronavirus

Stejný obrázek nabízelo Zakopané, či jiná polská zimní rekreační střediska.

„Na to, co se teď děje v Tatrách, ale i v dalších střediscích, že lidé masově nedodržují vládní nařízení, má nepochybně vliv i prezident Andrzej Duda, který právě zakončil pětidenní lyžovačku ve své zimní rezidenci ve Visle,” upozornil server.

Polsko výrazně rozvolnilo, Češi v pohraničí tam hned vyrazili ve velkém

Domácí

Místo toho, aby byl zdrženlivý a šel lidem příkladem a zdůrazňoval nutnost toho, aby se lidé vyhýbali místům, kde hrozí šíření covidu-19, „se spokojená, zrelaxovaná a usmívající se hlava státu chová přesně opačně,” napsal deník Super Express.

Foto: Marek Podmokly, Reuters

Lidé v Zakopaném si užívají zimních sportů bez roušek a povinných rozestupů.

Reklama

Výběr článků

Načítám