Hlavní obsah

Policisté propustili Brity zadržené kvůli dronům nad letištěm Gatwick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie v neděli bez obvinění propustila 47letého muže a 54letou ženu, které v pátek zadržela v souvislosti s vyšetřováním nepovolených dronů na letišti Gatwick. Oznámila to policie v hrabství Sussex, které má případ na starosti.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Provoz na letišti Gatwick ochromily drony .

Článek

„Dva lidé zatčení v souvislosti s rozsáhlým narušením letů na letišti Gatwick byli propuštěni bez obvinění. Oba plně spolupracovali při vyšetřování a už nejsou podezřelí,” uvedla policie ve svém prohlášení.

Dvojici z města Crawley nedaleko letiště zatkli policisté v pátek kolem desáté večer. [celá zpráva]

Vyšetřovatelé pak prověřovali podezření, že narušili leteckou dopravu a ohrožovali bezpečnost na letišti. Nakonec však došli k závěru, že tyto osoby nemají s nepovolenými lety dronů nic společného.

„Naše vyšetřování, jehož cílem je odhalit osoby zodpovědné za narušení drony, pokračuje dál,” uvedl Jason Tingley ze sussexské policejní jednotky a dodal: „Žádáme o pokračující podporu veřejnosti, aby nám nahlásila cokoli podezřelého a kontaktovala nás s jakoukoli informací související s incidenty s drony v Gatwicku.”

Samo letiště pak nabídlo odměnu 50 000 liber (1,4 milionu Kč) za relevantní informace vedoucí k odhalení pachatele či pachatelů.

Kvůli opakovaným problémům s drony se na druhém nejrušnějším letišti v Británii vůbec nelétalo od středečního večera do pátečního rána, což narušilo plány více než 140 000 pasažérů, když bylo zrušeno na 760 letů a dalších 240 odkloněno. Provoz se zastavil celkem na více než 36 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám