Hlavní obsah

Policie zkoumá nové informace o smrti princezny Diany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská policie prověřuje zatím neupřesněné nové skutečnosti o smrti princezny Diany. Ta zahynula v roce 1997 při dopravní nehodě v Paříži. Policie uvedla, že zkoumá „relevanci a důvěryhodnost” nových indicií.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana na archivním snímku

Článek

"Vyšetřování znovu neotevíráme," upozornila zároveň policie. Přezkum nových informací se prý netýká ani takzvané operace Paget, což bylo vyšetřování konspiračních teorií kolem Dianiny smrti. Britští vyšetřovatelé s konečnou platností v roce 2006 vyloučili, že by byla obětí spiknutí.

Princezna Diana zahynula při autonehodě v podjezdu pařížského náměstí d'Alma, když její vůz ujížděl před fotoreportéry. Spolu s ní zemřel také její přítel Dodi Al-Fayed a řidič.

Francouzští vyšetřovatelé dospěli k závěru, že řidič byl při nárazu do sloupu pod vlivem alkoholu, jel nepřiměřenou rychlostí a nezvládl řízení. Kritizovali i dotěrnost motorizovaných reportérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám