Hlavní obsah

Policie v SRN rozbila buňku, která připravovala únos ministra

Berlín

Přibližně 270 policistů včetně příslušníků speciálních jednotek provedlo ve středu rozsáhlé razie v souvislosti s připravovanými násilnými útoky s použitím výbušnin a plánovanými únosy „známých veřejných osobností“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pět Němců ve věku 41 až 55 let čelí obvinění z přípravy závažného násilného činu ohrožujícího stát a z přestupku proti zákonu o zbraních.

Oznámila to ve čtvrtek generální prokuratura v Koblenci, která listu Die Welt potvrdila, že podezřelí plánovali mimo jiné únos ministra zdravotnictví Karla Lauterbacha.

Německé ministryni Spiegelové zlomila vaz bohorovnost při povodních

Zahraniční

Policie prohledala 20 objektů v několika spolkových zemích. Zabavila 22 zbraní včetně dvou kalašnikovů, munici, hotovost v řádu tisíců eur a několik zlatých prutů a stříbrných mincí.

Úřad veřejného žalobce a kriminální policie v Porýní-Falci vyšetřují 12 členů četnické skupiny s názvem Spojení vlastenci. Celkem měla skupina na platformě Telegram asi 70 členů.

Cílem plánovaných útoků bylo svrhnout demokratický systém v Německu. Konkrétně chtěli podezřelí zničit zařízení elektrické sítě, způsobit tak celostátní výpadek proudu a vyvolat chaos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám