Hlavní obsah

Podvodníkovi, který se vydával za policistu, vyhodila seniorka z okna 5000 eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Podvodník připravil osmdesátiletou ženu o 5000 eur (téměř 133 tisíc korun), když se vydával za policistu a požádal seniorku, aby mu zmíněnou částku vyhodila z okna. Důchodkyně žijící v bratislavské čtvrti Dúbravka tak učinila.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Všechno mělo začít telefonátem, v němž mužský hlas seniorce tvrdil, že je její synovec, který má problémy s bankomatovou kartou a potřebuje půjčit peníze. Ženě se příběh údajného synovce nezdál, kontaktovala příbuzné a ti zalarmovali policii,“ uvedla slovenská policie.

Neodbytnost a drzost podvodníka však neznala hranic. Začal se vydávat za člena policejní hlídky a požádal důchodkyni, aby vložila 5000 eur do kapes oblečení a vyhodila je z okna. „Seniorka tak učinila a vyhodila je z okna na trávník,“ dodala policie.

Vyšetřovatel zahájil trestní řízení ve věci podvodu a pachateli hrozí tři až deset let vězení. Policie po podvodníkovi pátrá a vyzvala důchodce, aby nedůvěřovali podobným příběhům a za žádných okolností nevydávali finanční hotovost osobám, které neznají.

Reklama

Výběr článků

Načítám