Hlavní obsah

Podle přítele únosce vypadala Natascha šťastně a vesele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Jako šťastnou, veselou a zdvořile působící dívku vylíčil Nataschu Kampuschovou (18), které se minulý týden podařilo uprchnout z osmiletého zajetí, přítel a obchodní partner jejího věznitele Wolfganga Priklopila (44).

Článek

"Slečnu Kampuschovou jsem potkal jen jedinkrát. Mladá dáma v doprovodu pana Priklopila mě u dveří přátelsky pozdravila a působila na mě veselým, šťastným dojem," řekl šéf stavební firmy Ernst Holzapfel, který si v polovině července šel do Priklopilova domu ve Strasshofu pro přívěs. 

"Představil mi mladou ženu jako svou známou, neuvedl žádné jméno. Podal jsem jí ruku a ona mě zdvořile pozdravila," vzpomínal Holzapfel. Dodal, že mu nebylo jasné, zda jde o novou přítelkyni, nebo známou. Ačkoli se oba muži znají od osmdesátých let, Priklopil byl nejprve zaměstnancem a později podílníkem stavební firmy, o tak soukromých věcech prý spolu nikdy nehovořili.

To, že jde o Nataschu Kampuschovou, se Holzapfel dozvěděl až po jejím útěku na policii. Byl tím šokován. Dívka při jeho návštěvě nevypadala jako násilním zadržovaná rukojmí.

Holzapfel radil Priklopilovi, aby se vzdal policii

Priklopil zatelefonoval Holzapfelovi už po útěku Nataschy, kdy už sám prchal před policií. Řekl mu, že potřebuje pomoc, protože ho chytila policejní hlídka opilého za volantem.

"Přijel jsem na dohodnuté parkoviště. Byl očividně nervózní, chtěl, abych si vypnul mobil. Pokoušel jsem se ho uklidnit tím, že jsme dál mluvili jen o pracovních záležitostech," dodal Holzapfel. "V době, kdy Wolfgang Priklopil vystupoval z mého automobilu, jsem už nepochyboval o tom, že člověk, jehož jsem znal vždy jako korektního, si nechal poradit a dobrovolně se vzdá policii".

O několik hodin později už musel identifikovat znetvořené tělesné pozůstatky únosce, který skočil pod vlak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám