Hlavní obsah

Pobírejte dávky na džihád, ovládneme Evropu, radil britským muslimům kazatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Velké Británii se prostřednictvím reportérů listu The Sun dostal na veřejnost záznam z kázání muslimského duchovního v metropoli Londýně a ve městě Slough. Klerik věřící nabádal k tomu, aby od státu brali dávky, jimiž by přispěli na náboženské povinnosti a svatou válku - džihád. Prohlásil také, že muslimové ovládnou Anglii, stejně jako další evropské regiony.

Foto: Profimedia.cz

Anjem Choudary

Článek

„Ovládneme Anglii, muslimové jsou na postupu. Teď populačně zabíráme Birmingham,“ prohlásil duchovní Anjem Choudary. Poznamenal, že i v dalších městech je počet muslimských obyvatel na vzestupu: „Tito lidé jsou jako tsunami ženoucí se Evropou. Brusel, Amsterdam jsou z třiceti, čtyřiceti procent muslimské."

Choudary také mimo jiné kritizoval životní rytmus Britů. „Celý život pracují. Vstanou v sedm hodin a v devět hodin jdou do práce. Pracují osm, devět hodin denně. Vrátí se domů v sedm večer, dívají se na seriál EastEnders a spí. A tohle dělají 40 let. Tomu se říká otroctví,“ uvedl.

Podle něj je tedy ospravedlnitelné, když někteří předáci muslimů pracují jen den, dva v roce. Choudary tvrdí, že nezahálí, ale pracují ve prospěch komunity. „Po zbytek roku měli práci s džihádem a tak dál. Je normální, když berete peníze od nevěřících. Tak pobíráme dávky pro džihádisty,“ uzavřel.

Podle britského deníku bere otec čtyř dětí Choudary, jemuž v minulosti úřady na základě protiteroristického zákona zakázaly dvě jeho organizace, na dávkách ročně 25 000 liber (zhruba 737 000 korun). To je víc než výsluhy některých veteránů z Afghánistánu.

Když ho reportéři konfrontovali s jeho výroky o pobírání dávek, řekl, že žertoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám