Hlavní obsah

Po smrti migranta zažil Madrid bouřlivé protesty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Desítky zraněných si vyžádaly v noci na pátek střety protestujících migrantů s policií v centru Madridu. Zapalovali při nich popelnice a házeli kameny. Střety trvaly od devíti večer do půl druhé ráno. Migranti protestovali kvůli smrti pouličního prodejce ze Senegalu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Madridem zmítají nepokoje, migranti zapalovali v ulicích popelniceohněVideo: AP

 
Článek

Při střetech bylo lehce zraněno 19 lidí, uvedly úřady podle BBC. Mezi zraněnými je i deset policistů. Policie zatkla šest lidí, informovala agentura EFE.

Stále není jasné, jak incident začal. Podle výpovědí známých zemřelého prodavače Mmame Mbageho strážníci tohoto asi pětatřicetiletého Senegalce ve čtvrtek navečer pronásledovali.

„Městská policie přijela a pronásledovala ho na motorce ze čtvrti Sol do čtvrti Lavapiés,“ řekl AFP jiný, 25letý prodavač ze Senegalu. „Nakonec tady zemřel,“ dodal.

Foto: Reuters

Španělští policisté u popelnic zapálených demonstrujícími migranty

Záchranáři uvedli, že asi Senegalce našli na ulici v bezvědomí. Podlehl infarktu.

Známí imigranta, který připlul do Španělska před 12 lety, v zemi pracoval nelegálně a peníze posílal rodině, vyšli večer protestovat do ulic madridské čtvrti Lavapiés.

Podle španělských médií jich byla necelá stovka. Demonstranti se přesouvali z ulice do ulice a zapalovali kontejnery s odpadky. Po policistech házeli kameny. Zdemolovali také několik autobusových zastávek a poškodili několik poboček bank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám