Hlavní obsah

Po nouzovém přistání letadla Ryanair skončilo v nemocnici 26 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Letadlo irské společnosti Ryanair v noci na úterý nouzově přistálo ve střední Francii poté, co prudce poklesl tlak v kabině. Stroj sestoupil z výšky 5000 metrů během pěti minut. Na palubě bylo 175 lidí, 26 z nich skončilo kvůli nevolnosti v nemocnici.

Článek

Boeing 737 byl na cestě z anglického Bristolu do španělské Barcelony. Přepravoval lidi na dovolenou. Nouzově musel přistát v půl dvanácté v noci.

Lidé byli kvůli nevolnosti, kterou způsobily problémy s vyrovnáváním tlaku, hospitalizováni v nemocnici v Limones. "Mysleli jsme, že se blíží naše smrt," popsal chvíle rychlého klesání jeden z cestujících. Stroj musel sestoupit rychle právě proto, aby se dostal do míst s vyšším tlakem.

V cestě mohli cestující pokračovat o čtyři hodiny později náhradním strojem. Na palubě bylo už jen 127 lidí. Další si po neplánovaném přistání nepřáli v letu pokračovat a chtějí raději jet autobusem.

Proč tlak v kabině náhle klesl, není známo. Prohlídka stroje nenašla, že by byl stroj někde poškozen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám