Hlavní obsah

Pláže na východě Mallorky jsou bez písku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejvyhledávanějších cílů turistů - španělský ostrov Mallorka se dva měsíce před zahájením nové sezóny potýká s velkými problémy. Pláže na východě ostrova těžce poničila bouře Gloria, která místo pustošila mezi letošním 19. a 21. lednem. Mnohé jsou bez písku, na dalších jsou mnohametrové nánosy řas, píše agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Bouře Gloria pustošila na konci ledna Španělsko a ostrov Mallorca.

Článek

Bouře těžce poškodila letovisko Cala Millor, které patří k nejoblíbenějším na východě ostrova. „Více než polovina z 1,8 kilometru dlouhé pláže bylo vyplaveno do moře,“ řekl Marcíal Rodríguez z místního turistického sdružení. Zničeny byly také záchranné věže a plážové sprchy.

Pláže u města Manacor, Son Servera, městeček Felanitx, Capdepera, oblasti Sant Llorenç, Santanyí a Pollença jsou prakticky bez písku, píše DPA. Na některých plážích u města Son Servera zůstaly jen kameny. Jiné musejí být zbaveny vysokých nánosů řas. V sousedním městě Sant Llorenç je zapotřebí více než 3000 metrů krychlových písků, aby byly opět funkční.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouře Gloria bičuje ŠpanělskoVideo: AP

Deník Ultima Hora vyčíslilo škodu na 11,2 milionu eur (280 milionů korun). Místní úřady doufají, že centrální vláda v Madridu ostrovu rychle pomůže bez zbytečné byrokracie, aby se pláže mohly co nejrychleji obnovit pro novou turistickou sezónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám