Hlavní obsah

Petardy a házení předmětů na policisty. Ve Vídni se protestovalo proti očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Odpalování petard a dělobuchů, házení předmětů na policisty a bitky. Centrum rakouské metropole zaplavilo na 40 tisíc odpůrců očkování a koronavirových opatření na první demonstraci letošního roku, píše server deníku Kronen Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Demonstrace ve Vídni

Článek

Brzy odpoledne se na náměstí Heldenplatz a Maria-Theresien-Platz sešlo několik tisíc účastníků demonstrace. Akce byla zpočátku klidná. Protestující měli s sebou transparenty s nápisy „Ruce pryč od našich dětí“, „Ne očkování“, „Povinné očkování pro uzdravené je nacistický teror“, „Koronavirová diktatura“ a podobně. Ke zdůraznění nesouhlasu s opatřeními používali kravské zvonce, vuvuzely a píšťalky.

Rakouský kancléř má pozitivní test na koronavirus

Koronavirus

Když se ale protestující dali na pochod, nálada začala houstnout. Objevily se první petardy a na policisty začaly dopadat první předměty. U opery se průvod zastavil a strhly se první bitky mezi protestujícími a muži zákona, kteří začali některé účastníky demonstrace kontrolovat, protože měli u sebe zakázanou pyrotechniku.

Respirátor venku a do obchodu jen očkovaní. Rakousko kvůli omikronu zpřísňuje

Koronavirus

Vnitřní Vídeň zažívá rozsáhla dopravní omezení právě kvůli demonstraci. V pohotovosti je tisícovka policistů, na pomoc dorazily také posily z dalších spolkových zemí.

V sobotu se protestuje nejen ve Vídni, ale také v Bregenzu, hlavním městě rakouské spolkové země Vorarlbersko. V neděli je naplánován protest v Innsbrucku, vystoupit by tam měl šéf Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Herbert Kickl.

Reklama

Výběr článků

Načítám